Title
Ga naar de inhoud
Route Classique
Prins Bernhardlaan 39
3958 VK  AMERONGEN
KvK 60125187

Renault 4 Beige

Renault 4
Dit "viertje" is in Frankrijk gekocht van een man op leeftijd. Hij was de eerste eigenaar en had deze Renault 4 GTL in 1980 gekocht bij: SAVEA in Amboise
Toen meneer niet meer kon/mocht autorijden heeft hij hem "a vendre" in zijn tuin in Pontlevec (region Blois) gezet. Twee Nederlandse mannen, die een verhuurbedrijf in de omgeving hadden, reden bij toeval voorbij en hebben het "viertje" gekocht. De auto heeft lange tijd te koop gestaan en ze zijn er na de koop als leken mee gaan rijden. Het gevolg was dat er zich enige technische problemen voordeden. Deze zijn opgelost en het "viertje" heeft daarna nog als hun bruidsauto gefungeerd. Na enige tijd, het wagentje stond meer stil dan dat ie reed en de aardigheid ging eraf, wilden deze twee Nederlandse mannen er toch van af. Een Nederlander uit de Achterhoek werd de gelukkige eigenaar en is ermee naar Nederland gereden. Dat ging niet al te makkelijk, omdat hij alweer te lang had stil gestaan. Maar het is gelukt en sinds november 2009 is de auto Nederlands. Vanaf die tijd is hij langzaam maar zeker opgeknapt en in betere conditie gebracht.  De Renault is samen met twee Nederlandse soortgenoten op zijn internationale 50 –jarig jubileum in Thenay in Fr. geweest. Hier waren R4’s uit allerlei landen aanwezig. Velen hiervan hadden diverse uiterlijke veranderingen ondergaan. Racers,crossers en andere ludieke modellen. Deze 2000km exercitie werd zonder probleem met een gemiddelde van 1:20 volbracht. De laatste jaren is de auto goed verzorgd, maar maakte te weinig km’s en is zodoende is deze prachtigte Renault 4 GTL bij zijn vierde eigenaars beland.
Wij hebben het "viertje" technisch volledig nagelopen, bekleding geheel vernieuwd en een mooi open dak geplaatst.

Renault 4 GTL découvrable\
Bouwjaar 1980
1100 cc motor
4 versnellingen handgeschakeld


© 2019 Route Classique.nl
Lekker uitwaaien met Route Classique
Alle teksten, foto's en slocans op deze website  vallen onder het auteursrecht van Route Classique en zijn auteursrechtelijk vastgelegd, evenals de bedrijfsnaam.
Lekker uitwaaien met Route Classique
Lekker uitwaaien met Route Classique
tel: +31621695723
KvK 60125187
Terug naar de inhoud